Barikat Demir Ökçe Mp3 indir

Barikat Güneşin Çocukları (2002)
Sanatçı Barikat
Albüm Güneşin Çocukları (2002)
Şarkı Demir Ökçe
Hit 34 indirme
Haftalık Hit 1 Haftalık indirme.
Boyut 3.77 MB
Tarih 28 Ocak 2019 , Pazartesi günü eklendi.
Puan
10 üzerinden 0 puan. 0 kişi puan verdi.
Demir Ökçe Yorumları.
Demir Ökçe indir ve şarkı sözü.

Barikat - Demir Ökçe Sözleri

DEMİR ÖKÇE

Nutuk atarak cenneti vadeden sana politikacılar! Güzel gün çığırtkanları bu oyunu satan sana. Bak nutuk çekiyorlar işte yine sana. Em besilin çağrısı bu sözlerine güvendiğin; oyunlarına düşürmek tek amaçları seni beni onu bunu şunu Kurban arıyorlar; dünden hazır uşaklar.Kurban alıyorlar; işte seni beni! Başını ver, ama el verme kan emene; alet olma Binlerce yıldır altın diye sundukları hiçbir sistem mutluluk getirmedi sana; gözyaşıdır savaşlardan geri kalan sana Yine çığlık dolu, dört bir yan bak! Bak; aç sefil bu insanlar aldatılmış! Gözyaşı diz boyu; çığlıklar yükseliyor tufan sökecek; Dünya sonu geldi kaçamazsın; acı gerçekten kaçamazsın.

İçgüdünü dinle oyunun dışına çık sen doğaya aitsin sen doğaya, doğaya.

Bir virüs misali dünyayı kemiren; bile kendisinin kuyusunu kazan yığınlar dolu aramızda gezen senin, benim, içimde. Acı gerçek bu; acı gerçekten kaçamazsın: Gücü yeten yetene dünya düzeni bu; gücü yeten yetene demir ökçe. Dünyayı yöneten, seni beni köle eden demir ökçe! Para ve seraptır uyuşturucuları yalan; Yalan üstüne kurulan dünyayı sarmış dört bir yanı kan emen yarınlarını çalan. Şiddet ve ahlaktır uyuşturucusu yalan; Bu yalan dünyaya destek vereni arama: Yanı başında el ele verdiklerin bile katil; gülücükler dağıtan bile katil; hayvanları öldüren bile katil; topu katil; katil!
****************************************************

Eski bu oyun bu oynadığın gerçekte; uykunda oynadığın; kör gör! Üç maymun oyunu bu seni beni yaşatan!Sakın kanma: umut yalandır. Sakın inanma: yaşadığında kuyruklusu Acı çektiren yıkıntının içinde nice kurtaran geldi, el vermeden sattığın. Beklediğin Mehti'de gelmeyecek bir daha. Kesin saracak güneş, özgürce dört yanı; ama değiştiremezsin sen de bu gerçeği. Gün doğmaz sana, bana; bil bunu artık. Aptal olma gör; yüzleş artık Jöntürk'le işte gerçek: Ruhunu yitirmiş bu mekanik dünyada pisliğe doğduk biz, pislikte öleceğiz biz Geriye, geriye ağlamak kalır sana bana düşen; umut ölünce sana bana düşen, sana bana düşen